میلاد شیردخت علی ، شیر داور است
سر تا قدم حقیقت زهرای اطهر است
حضرت زینب - سلام الله علیها - در پنجم ماه جمادى الاولى سال پنجم و یا ششم هجرى یعنى دو یا سه سال پس از ولادت برادر بزرگوارش امام حسین علیه السلام - در شهر مدینه دیده به جهان گشود، او سومین ثمره ى پیوند فرخنده ى امام على علیه السلام و حضرت فاطمه علیها السلام بود.
زینب کبرى سلام الله علیها داراى فضایل و مناقب بسیارى بود، برخى از القاب آن حضرت خود گویاى فضیلتهاى بى شمار آن بانوى بزرگوار است. تا آنجا که یکى از بزرگان در این باره مى گوید: فضائل و برترى هاى او و خصلت هاى جلالت قدر و علم و عمل و عصمت و عفت و نورانیت و روشنایى و شرف و زیبایى اش همچون مادرش زهرا علیها السلام است.
یکى از فضایل و خصایص حضرت زینب (سلام الله علیها) مقام علمى اوست، او زنى دانشمند، سخنور، فصیح و بلیغ بود و نایب خاص امام حسین علیه السلام در بیان حلال و حرام الهى بود و روایت است که در اسارت هنگامى که امام سجاد علیه السلام بیمار بودند مردم در حلال و حرام به زینب (سلام الله علیها) مراجعه مى کردند و او هم پاسخ آنان را مى داد.
از این سخن امام سجاد علیه السلام که در خطاب به عقیله ى بنى هاشم مى فرماید:
«عمه جان تو بحمد الله عالمه اى هستى بدون این که معلم داشته باشى و تو فهمیده اى هستى بى آن که کسى مطالب را به تو یاد داده باشد» . پى مى بریم که زینب کبرى (سلام الله علیها) علم و دانش خود را از طریق دیدن استاد و معلم به دست نیاورده، بلکه از جانب خداى تعالى به آن حضرت اعطاء شده است.
(برگرفته از سایت تبیان)
با مسابقه"عکاسی قاب نور"که توسط سایت هیئتمون برگزار شده بروزیم...
خوشال میشیم شرکت کنید...